Παύλου Μελά 17, Θάσος  angelidis.asfaleies@yahoo.gr
 2593 023 101

Ασφάλεια Πλοίων και Πληρωμάτων

Σε συνεργασία με αξιόπιστες ασφαλιστικές έχουμε τη δυνατότητα να προτίνουμε την ασφάλιση Hull & Machinery - Protection and indemnity insurance - War risk insurance σχεδόν για κάθε τύπο πλοίου της εμπορικής και επιβατηγού ναυτιλίας, ενώ η σημαντική αντασφαλιστική κάλυψη των συνεργαζόμενων εταιρειών, μας επιτρέπει να συνεργαστούμε για οποιοδήποτε μέγεθος και τύπο πλοίου χωρίς περιορισμούς ναυσιπλοΐας. 
 
Ασφάλιση  Πληρωμάτων
Σε κάθε επιχείρηση η προστασία του υπαλληλικού προσωπικού έχει καθοριστική σημασία. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επαγγελματικούς κλάδους, όπου η ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται είναι πιο εύθραυστη και υπόκειται σε μεγαλύτερους κινδύνους. Ένας από τους κλάδους αυτούς είναι και ο ναυτιλιακός.
Ο Κλάδος ασφάλισης Πληρωμάτων Πλοίων με τα προγράμματά του καλύπτει με ομαδική ασφάλεια την Αστική Ευθύνη που έχετε ως Πλοιοκτήτης απέναντι στα πληρώματα που εργάζονται κάτω από μια ειδικότητα στα διάφορα πλοία των Ναυτιλιακών Εταιριών, όπου προσλαμβάνονται.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ασφάλιση πληρωμάτων διαφέρει από τον Κλάδο Ομαδικών Ασφαλίσεων στο εξής: στις Ομαδικές Ασφαλίσεις, εσείς (ο εργοδότης) δεν ασφαλίζετε την Αστική σας Ευθύνη, αλλά επιλέγετε και προσφέρετε στο προσωπικό της εταιρίας σας ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που λειτουργεί επιπλέον της κάλυψης κάποιου κοινωνικού ταμείου (π.χ. ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κ.λ.π.).
Οι συνήθεις καλύψεις που παρέχονται από τα ασφαλιστικά μας προγράμματα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας του μέλους του πληρώματος, είναι για θάνατο από ατύχημα, μόνιμη μερική ή μόνιμη ολική ανικανότητα, θάνατο από ασθένεια, πρόσκαιρη ολική ανικανότητα, νοσοκομειακή και εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη, εισιτήρια επαναπατρισμού παθόντος και αντικαταστάτου, κάλυψη κατά την αποστολή πληρωμάτων στο πλοίο, έξοδα ταφής και μεταφορά σορού.
 
Ασφάλιση σκαφών αναψυχής
Αν είστε λάτρεις της θάλασσας και έχετε δικό σας σκάφος αναψυχής, σας εξασφαλίζουμε την κάλυψη που χρειάζεστε ώστε να απολαμβάνετε μόνο ευχάριστες περιπέτειες κατά τις θαλασσινές σας εξορμήσεις. Σκάφη αναψυχής είναι τα σκάφη που προορίζονται για ιδιωτική αναψυχή ή για αθλητικούς σκοπούς, ιστιοφόρα, μηχανοκίνητα ή μη, ακόμα και αν ναυλώνονται ή χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση σε πλόες.

Η Αστική Ευθύνη του ιδιοκτήτη ή του κυβερνήτη/χειριστή είναι υποχρεωτική και παρέχεται κατά τη διάρκεια των πλόων του σκάφους, σύμφωνα με τα όρια που προβλέπει ο νόμος για υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή θαλάσσια ρύπανση. Συμπληρωματικά μπορούν να προστεθούν η κάλυψη Αστικής Ευθύνης από και προς σκιέρ και η κάλυψη Νομικής Προστασίας

Η Βασική Κάλυψη Ιδίων Ζημιών καλύπτει το σκάφος σας για τις τυχόν ζημιές ή απώλειες που μπορεί να προκύψουν από μία πληθώρα κινδύνων που το απειλούν, μέσα κι έξω από το νερό, όπως:
Πυρκαγιά - έκρηξη - πειρατεία - πρόσκρουση με προκυμαία ή προβλήτα - ζημιές από κακοκαιρία - προσάραξη - βύθιση - ημιβύθιση - ολική ή μερική κλοπή του σκάφους - κακόβουλες πράξεις - κεραυνός - σεισμός - ηφαιστειακή έκρηξη - ζημιές κατά τη φορτοεκφόρτωση εφοδίων - μηχανών - «κρυφά» ελαττώματα του σκάφους - σύγκρουση με άλλο σκάφος - έξοδα ναυαγιαιρέσεως - έξοδα επιθαλάσσιας αρωγής.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και τις εξής Συμπληρωματικές Καλύψεις Ιδίων Ζημιών:

Ζημιές ή απώλειες προσωπικών ειδών - μηχανικές βλάβες - ίδιες ζημιές κατά την οδική μεταφορά του σκάφους - κλοπή τρέιλερ μαζί με το σκάφος - κινδύνους πολέμου, απεργιών και τρομοκρατικών ενεργειών - πτώση εξωλέμβιας στη θάλασσα - ζημιές κατά τη συμμετοχή σε αγώνες.

Интересувам се