Παύλου Μελά 17, Θάσος  angelidis.asfaleies@yahoo.gr
 2593 023 101

Ασφάλεια κατά παντός Κινδύνου

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαιο κατά παντός κινδύνου ουσιαστικά καλύπτουν ένα περιουσιακό στοιχείο από ένα ευρύ φάσμα κινδύνων, που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια αυτού. Το βασικότερο πλεονέκτημα για το οποίο ο ασφαλισμένος γνωρίζει είναι ότι μπορεί να καλυφθεί για οποιαδήποτε ζημιά πρόκειται να συμβεί στο περιουσιακό του στοιχείο. Εξαίρεση αποτελούν ζημίες λόγο φυσιολογικής φθοράς ή και σε περίπτωση εξαιρετικών περιπτώσεων όπως είναι η επίταξη λόγω πολέμου, πυρηνική ενέργεια ή ακόμα και ο δόλος από πλευράς του ιδιοκτήτη.
Για τις επαγγελματικές σας εξειδικευμένες ανάγκες, ο Κλάδος Τεχνικών Ασφαλίσεων διαθέτει σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα και συμβόλαια κατά παντός κινδύνου.
  1. Κατά Παντός Κινδύνου Εργολαβίας  (C.A.R.)
  2. Κατά Παντός Κινδύνου Συναρμολόγησης  (E.A.R.)
  3. Μηχανικού Εξοπλισμού Εργολάβου  (C.P.M.)
  4. Μηχανικών Βλαβών  (M.B.)
  5. Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (E.E.I.)
Σύμφωνα με τη βασική αρχή της ασφάλισης, καλύπτεται κάθε ζημιά ή απώλεια που θα προκύψει από απρόβλεπτο κι αιφνίδιο γεγονός. Τα συμβόλαια αυτά καλύπτουν κάθε κίνδυνο που δεν εξαιρείται και περιλαμβάνουν τον συνδυασμό καλύψεων των κλασσικών κλάδων ασφάλισης περιουσίας, δηλαδή Πυρός και συμπληρωματικών κινδύνων, Κλοπής, Σεισμού, Αστικής Ευθύνης κ.λπ.
Ασφαλίσεις Κατά Παντός Κινδύνου Εργολαβίας (C.A.R.)
Ασφαλίζεται η ανέγερση κτιρίων ή η κατασκευή ιδιωτικών ή δημοσίων έργων. Ασφαλιζόμενος είναι ο Κύριος του Έργου, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του προς κατασκευή έργου ή ο γενικός εργολάβος, οι υπεργολάβοι ή άλλα μέρη που σχετίζονται άμεσα με το έργο όπως σχεδιαστές, σύμβουλοι μηχανικοί, προμηθευτές υλικών.
Το ασφαλιζόμενο έργο καλύπτεται για ζημιές ή απώλειες που θα προκύψουν από τις συμβατικές εργασίες κατασκευής (εκσκαφές, ισοπεδώσεις, ανεγέρσεις, προπαρασκευαστικές εργασίες αποκομιδή ερειπίων κ.λπ.), ζημιές στον εργοταξιακό και μηχανολογικό εξοπλισμό (σκαλωσιές, εργαλεία, λυόμενες κατασκευές στέγασης του προσωπικού κ.λπ.) και στα υλικά κατασκευής. Καλύπτονται σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε βάρος τρίτων κατά τη διάρκεια των εργασιών. Η κάλυψη μπορεί να επεκταθεί και έναντι απαιτήσεων για ζημιές σε εγκαταστάσεις Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΟΚΩ).  Μπορεί ακόμα να ασφαλιστεί και η Εργοδοτική Αστική Ευθύνη του Ασφαλιζόμενου για απαιτήσεις σωματικών βλαβών των εργατών του μετά από ατύχημα.

Ασφάλεια Έργου

Η Ασφάλεια Έργου είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλισης κατασκευών που σχεδιάστηκε με σκοπό να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις και ανησυχίες όσων εμπλέκονται στην κατασκευή ή ανακατασκευή ενός έργου.
Πρόκειται για συμβόλαιο «Κατά Παντός Κινδύνου Εργολαβίας». Παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη προς κάθε κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από όλη αυτήν την πολύπλευρη και πολύπλοκη δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει ζημιές στο ίδιο το έργο από εξωτερικά αίτια ή ακόμη κι από λανθασμένη μελέτη, καθώς και ευθύνες προς τους τρίτους και το εργατοτεχνικό προσωπικό.
Στις βασικές καλύψεις του προγράμματος, εκτός από τις Ίδιες Ζημιές, περιλαμβάνονται και καλύψεις για ζημιές:
    Από απεργίες, ανταπεργίες, οχλαγωγίες, πολιτικές ταραχές
    Από τρομοκρατικές ενέργειες
    Από λανθασμένη μελέτη, κακοτεχνία, ελαττωματικό υλικό
    Στα υλικά κατασκευής

 Ακόμη καλύπτονται:
    Έξοδα αποκομιδής ερειπίων
    Προστασία υπασφάλισης
    Έξοδα άντλησης νερών

Προαιρετικά μπορούν να παρασχεθούν και οι καλύψεις για:
    Απλή Συντήρηση & Δοκιμαστική Λειτουργία εγκαταστάσεων & μηχανημάτων
    Εκτεταμένη Συντήρηση & Δοκιμαστική Λειτουργία εγκαταστάσεων & μηχανημάτων
    Ζημιές στο συνήθη εργοταξιακό εξοπλισμό
    Ζημιές στο μηχανικό εξοπλισμό
    Κλοπή από διάρρηξη

Εκτός από τις παραπάνω καλύψεις που αφορούν ζημιές στο ίδιο το Έργο, το πρόγραμμα Ασφάλεια Έργου καλύπτει την Αστική Ευθύνη του Ασφαλιζόμενου προς τρίτους.Προαιρετικά το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει: 
  • Την Εργοδοτική Αστική Ευθύνη για τις πέραν του Ι.Κ.Α. παροχές
  • Ζημιές σε υπάρχουσα περιουσία του Κυρίου του έργου ή περιουσία υπό φύλαξη
  • Ζημιές εγκαταστάσεων Ο.Κ.Ω. (Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας π.χ. καλωδιώσεις ΟΤΕ, σωλήνες ΕΥΔΑΠ κ.λπ.)
  • Ζημιές από εργασίες κατεδάφισης, και
  • Αστική ευθύνη μεταξύ των συνασφαλισμένων μερών (Διασταυρούμενη ευθύνη – cross liability)

Ασφαλίσεις Κατά Παντός Κινδύνου Ανέγερσης – Συναρμολόγησης (Ε.A.R.)

Ασφαλίζεται η ανέγερση ή συναρμολόγηση μεταλλικών κατασκευών (π.χ. μεταλλικές γέφυρες), μηχανολογικών εγκαταστάσεων ή ανεξαρτήτων μηχανημάτων και μονάδων παραγωγής.
Ασφαλιζόμενος είναι και σε αυτή την περίπτωση ο Κύριος του Έργου, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του προς κατασκευή έργου ή ο γενικός εργολάβος, υπεργολάβοι, σχεδιαστές, σύμβουλοι μηχανικοί, προμηθευτές υλικών κ.λπ.
Καλύπτονται ζημιές ή απώλειες που θα προκύψουν στο ασφαλιζόμενο έργο από τις συμβατικές εργασίες κατασκευής και ζημιές στον εργοταξιακό και μηχανικό εξοπλισμό. Επίσης, καλύπτονται σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές ή απώλειες που θα προκληθούν σε βάρος τρίτων κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ μπορεί να καλυφθεί και η Εργοδοτική Αστική Ευθύνη.

Ασφαλίσεις Κατά Παντός Κινδύνου Μηχανικού Εξοπλισμού Εργολάβου Εργολάβου  (C.P.M.)

Ασφαλίζονται σταθερά ή κινητά ή αυτοκινούμενα μηχανήματα εργοταξίου, όπως γερανοί, μπουλντόζες, εκσκαφείς, graders, οδοστρωτήρες, φορτηγά ή άλλα οχήματα εργοταξίου για ζημιές που ενδέχεται να συμβούν σε αυτά από εξωτερικές μόνο και όχι εσωτερικές αιτίες. Ασφαλιζόμενος είναι ο ιδιοκτήτης ή οι μισθωτές, εκμισθωτές ή οι χρηματοδότες αγοράς του ασφαλισμένου Μηχανικού Εξοπλισμού.
Ο ασφαλισμένος Μηχανικός Εξοπλισμός καλύπτεται όσο είναι σε λειτουργία ή σε αδράνεια εντός του εργοταξίου, αποθηκευμένος, αλλά και ενώ αποσυναρμολογείται ή συναρμολογείται για λόγους συντήρησης, επιθεώρησης ή μετακίνησης εντός του εργοταξίου.

Ασφαλίσεις Μηχανικών Βλαβών  (M.Β.)

Ασφαλίζονται μηχανήματα, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός και εξαρτήματα μηχανών, όπως γεννήτριες, μετασχηματιστές, λέβητες, μονάδες παραγωγής, εργαλειομηχανές, εκτυπωτικές μηχανές, αντλίες κ.λπ. για ζημιές ή απώλειες από εσωτερικές μόνο αιτίες (όχι εξωτερικές ζημιές). 
Ασφαλιζόμενος είναι ο ιδιοκτήτης, ο ενοικιαστής ή εκμισθωτής του ασφαλισμένου μηχανικού εξοπλισμού.
Ο ασφαλισμένος Μηχανικός Εξοπλισμός καλύπτεται όσο είναι σε λειτουργία ή σε αδράνεια εντός του χώρου λειτουργίας του, καθώς και ενώ αποσυναρμολογείται ή συναρμολογείται για λόγους συντήρησης, επιθεώρησης ή μετακίνησης εντός του χώρου που είναι εγκατεστημένος.

Αλλοίωση Εμπορευμάτων αποθηκευμένων σε Ψυκτικούς Θαλάμους (D.o.S.)

Ασφαλίζονται για αλλοίωση εμπορεύματα (τρόφιμα, ιατρικά, χημικά και τεχνικά προϊόντα) που αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους. Η αλλοίωση  πρέπει να προέρχεται από κίνδυνο καλυπτόμενο από το συμβόλαιο Μηχανικών Βλαβών των ασφαλισμένων ψυκτικών θαλάμων.
Καλυπτόμενα αίτια της αλλοίωσης μπορεί να είναι η άνοδος ή πτώση της θερμοκρασίας ψύξης, η απρόβλεπτη κι αιφνίδια διαφυγή ψυκτικού υγρού μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους, η ακατάλληλη σύνθεση της ατμόσφαιρας εντός του θαλάμου, σε περιπτώσεις αποθήκευσης σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας.

Ασφαλίσεις Κατά Παντός Κινδύνου Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Ε.Ε.Ι.)

Ασφαλίζονται συστήματα πληροφορικής (Η/Υ), ηλεκτρονικοί υπολογιστές επιτήρησης παραγωγικών μονάδων, ηλεκτρονικά μηχανήματα ιατρικής χρήσης, τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός ραδιοτηλεοπτικών στούντιο, ηλεκτρονικοί πίνακες κ.λπ. για ζημιές από διάφορες αιτίες,. Καλύπτεται επίσης και το αυξημένο κόστος λειτουργίας που περιλαμβάνει έξοδα ενοικίασης υποκατάστατου συστήματος Η/Υ κι εγκαταστάσεων σε περίπτωση βλαβών.
Ασφαλιζόμενος είναι ο ιδιοκτήτης, ο ενοικιαστής ή εκμισθωτής ή ο χρηματοδότης του ασφαλισμένου Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Ενδιαφέρομαι